Voorkom een vechtscheiding en neem een mediator!

Een scheiding is een vervelend proces waarbij je natuurlijk zoveel mogelijk wilt voorkomen dat deze scheiding vervolgens uitmondt in een vechtscheiding. Daar word jij niet gelukkiger van, maar ook jouw ex wordt niet gelukkiger van een vechtscheiding. Daarnaast is het helemaal belangrijk om hier voorzichtig mee te zijn wanneer er kinderen in het spel zijn. Gelukkig is er een ideale oplossing om een vechtscheiding zo veel mogelijk te voorkomen, namelijk in de vorm van mediation. We gaan je daarom uit leggen waarom mediation Maastricht de fijnste manier is om te scheiden en een vervelende periode zo soepel mogelijk te laten worden.

Voorkom een vechtscheiding en gebruik mediation Maastricht

Een mediator is een derde die tussen beide partijen gaat staan. Als een onafhankelijke partij zal de mediator deelnemen aan het gesprek om zowel jou als jouw partner aan het woord te laten over de situatie en de eventuele problemen die er spelen. Allereerst zal de mediator apart van elkaar met beide partijen in gesprek gaan om de losse verhalen aan te horen. Vervolgens gaat de mediator met beide tegelijk in gesprek zodat problemen uitgesproken kunnen worden. De mediator zal een advies geven over de problemen die er eventueel zijn en hoe deze opgelost kunnen worden. Het gaat dan natuurlijk vooral over de problemen die er zijn omtrent de afspraken over de kinderen, de huisdieren en het verdelen van de spullen wat eventueel moet gebeuren. Daarnaast wordt er ook gesproken over de regelingen die na de scheiding plaatsvinden. Hierbij kun je denken aan alimentatie. Hiermee bedoelen we zowel de alimentatie voor de kinderen, maar ook de eventuele partneralimentatie. Al met al is er dus genoeg te bespreken bij een scheiding en om te voorkomen dat het een vechtscheiding wordt, is het dus altijd een goed idee om mediation Amersfoort in te schakelen om te helpen. Een mediatior helpt bij het regelen van de scheiding.

Het voordeel van mediation Amersfoort

Er zitten namelijk een hoop voordelen aan het inhuren van mediation om te helpen bij de scheiding. Allereerst is een mediator vertrouwelijk en is het dus fijn voor beide partijen om zonder oordeel een gesprek met elkaar te voeren. Ook kunnen de problemen bij het gezamenlijke gesprek met de mediator uitgesproken worden en dat is niet alleen fijn om problemen op te lossen, maar ook om het contact tussen beide partijen te onderhouden na de scheiding. Dat is bijvoorbeeld een belangrijk aspect wanneer er kinderen in het spel zijn. De omgangsregelingen zullen hierdoor een stuk fijner en soepeler verlopen. Ook zorgt een mediator er voor dat het wellicht niet nodig is om de scheiding uit te vechten in de rechtbank. Bij een mediator is de kans groot dat het traject slaagt in een korte tijd. Daardoor is het dan ook niet nodig om een scheiding uit te vechten in de rechtbank, maar heb je alles al geregeld voor dit het geval is. Mocht het dus zijn dat er binnenkort een scheiding aan zit te komen, is het een goed idee om contact op te nemen met de mediator.